Podzimní rekondice Horní Bradlo 17. - 22. 10. 2021

25.10.2021 09:33

     Podzimní rekondice 2021

     Léto nám zamávalo, přišel podzim, je 17.10.2021 a my se opět setkáváme na podzimní rekondici. Dlouhých 21 let probíhaly naše rekondice na Pastvinách, ale říká se "Život je změna", tak se tato podzimní rekondice koná v penzionu Oáza srdce v Horním Bradle v Železných Horách. Je tu velmi  příjemné přostředí, krásná příroda. Sluníčko nám svítí, lehtá nás svými teplými paprsky. Větřík nám pročechrává vlasy a když zafouká silněji, padá ze stromů listí a tvoří na zemi pestrobarevný koberec. Sluníčko probudilo motýly, kteří poletují jako chmýří.

     Rekondice nám začala v neděli. Cesta byla dlouhá, ale cíle jsme zdárně dosáhli. Proběhlo ubytování, večeře a poté jsme si příjemně popovídali, co je u nás nového, jak se nám daří. Představila se nám nová členka, Sylva Jadrná. Každý den jako pravidelně, obvykle začal rozcvičkou. Samozřejmě nechyběl masér pan Malík, vždy se těšíme na jeho šikovné ruce. Pořádně nám promasíruje naše ztuhlá tělíčka, unavené svaly. Hned se cítíme lépe a pookřejeme.

     V pondělí jsme si poctivě zacvičili a po cvičení relaxovali. Dopoledne vždy před cvičením besedujeme o tématech, která souvisí s naší diagnózou. Odpoledne nás navštívila paní Naďa Vrábelová z firmy B/Braun. Rozdala nám "Actree Noviny", které uvádějí článek o RS.  Nynější medicína stále neumí RS vyléčit, ale dokáže ji kvalitně diagnostikovat a pacienty stabilizovat. Firma B/Braun je douholetým partnerem Unie Roska. Jejím posláním je vytvořit důstojné podmínky pro kvalitní a plnohodnotný život lidí s RS. B/Braun se věnuje edukaci v oblasti urologických probléímů a nabízí pacientům s RS péči v síti svých odborných ambulancích.

     V úterý si Alenka Svobodová připravila přednášku o fyzioterapii od významného fyzioterapeuta Pavla Koláře. Odpoledne proběhla ergoterapie. Vyráběli jsme vánoční ozdoby z polystyrenu a třpytek. Každý si mohl svůj výrobek odvézt domů a udělat si tak radost malou drobností.

     Ve středu nás čekal výlet do hřebčína ve Slatiňanech, kde se natáčel kultovní seriál Dobrá voda. Tento hřebčín spadá pod hřebčín v Kladrubech nad Labem, který je národní kulturní památkou.

     Ve čtvrtek jsme průběžně cvičili a také vyslechli přednášku o čakrách a jejich souznění v našem těle.

     Rekondice nám utekla jako voda a v pátek se rozjíždíme po obědě do svých domovů. Čeká nás dlouhá zima. Budeme se těšit na jarní rekondici, která opět proběhne na Pastvinách v termínu 7. - 14. 5. 2022. 

     Mějte se hezky, opatrujte se a brzy na shledanou!

 

zapsala: Ester Dorušáková