Podzimní rekondice 2013

14.09.2013 17:40

A je sobota 14. září 2013, začínáme. Po dlouhém půlroce odloučení se znovu setkáváme. Místo činu – Penzion Pastviny. Osvědčené místo, známé milé tváře hostitelů a natěšené oči našich parťáků, radostně se vítáme.

Hned první den přijel vzácný host p. Kamil Maixner a předvedl nám metodu baňkování a popovídal o jejím využití. Pro mnohé z nás to byly nové a zajímavé informace. A večer – seznámení, ale my se přece známe... Popovídali jsme si a zasmáli se.

A každé ráno, jak už to známe: Blanka se svou rozcvičkou, fajn protažení, zazpívání a další krásný nový den začíná. Dopoledne nás vedoucí rekondice Hanka seznámila s programem, ať víme, na co se můžeme těšit. A je toho opravdu dost: každodenní dopolední a odpolední cvičení s různými pomůckami (míče, overbaly, gumy, tyče, ...), relaxace, přednášky ...

A to tu ještě nebylo – muzikoterapie. Přijeli hosté p. L.Čapková a ing. J.Galáš a dovezli spoustu orientálních hudebních nástrojů, na které nám zahráli a my jsme si vyzkoušeli tibetskpé mísy. Byl to báječný relaxační nedělní podvečer.

Pondělí nás na celý den navštívily psychoterapeutka Renáta Malinová a fyzioterapeutka Lucie Suchá z MS centra z Prahy. Po ukázce psychoterapie, kdy každý promluvil o sobě a  byly mu ukázány možnosti jiného vidění světa, se nám moc líbilo cvičení ve dvojících s overbaly při hudbě.

Večer jsme cestovali po Toskánsku s paní Pirklovou, dýchla na nás letní atmosféra historických malebných měst a vinic.

Kromě péče o ducha se tu staraly o naše tělo výborné masérky Olina a Sylva, nechyběla ani perličková lázeň.

Ve středu jsme si vyslechli přednášku o kompenzačních pomůckách našeho pravidelného hosta z firmy DMA p. Ivany Kabešové.

Odpoledne nám vyplnila ergoterapie a po večeři nás čekalo sladké překvapení od majitele Penzionu pana Knopa u příležitosti 15. výročí otevření a naší 25. rekondice na tomto překrásném místě. Tento den jsme završili zpěvem s Kalouskovými.

Den před odjezdem jsme se předvedli v maskách klaunů. To jsme se nasmáli. Na každém bylo vidět, jak se rád zhostil tohoto zábavného úkolu. Poseděli jsme do pozdních večerních hodin.

V pátek jsme ještě stihli pro nás důležitou přednášku Dr.Crhy z urologie a pak nám zástupkyně firmy Hartmann ukázala inkontinenční pomůcky.

Po společné fotografii jsme si naplánovali termín příští jarní rekondice 26.4.-2.5.2014. Všichni se už moc těšíme :-)