Roskiáda 21. - 23. 10. 2022

05.11.2022 18:59

Letos vyjímečně v říjnu místo v září, 21. - 23.10.2022, zavítali zástupci naší Rosky do Sportovního centra v Nymburce na sportovní klání, kde se konala 5. Roskiáda, které se zúčastnilo jako každý rok více než stovka soutěžících ze všech Rosek z celé republiky. 

V pátek v podvečer jsme se všichni sjeli do Nymburka. Předsedové pobočných spolků měli celorepublikový sněm a všichni jsme se těšili na sobotní klání. Večer zakončila přednáška doc. Laury Janáčkové nazvaná Partnerské vztahy. 

Hlavní sportovní program zahájil v sobotu ráno starosta Nymburka Tomáš Mach a předsedkyně výkonné rady Unie ROSKA Jiřina Landová následně vyzvala zástupe rozhodčích i sportovců ke složení slibu. A pak už se soutěžilo. Závodníci absolvovali disciplíny podle svých momentálních možností a schopností, všichni sportovali se zápalem a nadšením, sledovali výsledky svoje i sportovních soupeřů a vzájemně se podporovali bez ohledu na ROSKU, kterou reprezentovali. Na příjemnou návštěvu zavítal do haly i mladý basketbalista prvoligového družstva ERA Nymburk Jakub Tůma, kterému byla RS diagnostikována loni a který s Unií ROSKA spolupracuje na osvětě o nemoci. Pro stávající i nové pacienty je Jakub Tůma důkazem toho, že sport je pro všechny – i pro pacienty s roztroušenou sklerózou. 

Večerní vyhlášení výsledků se stalo velmi příjemnou společenskou akcí nejen pro vítěze 10 disciplín, ale pro všechny účastníky 5.ROSKIÁDY. Byla uzavřena i doprovodná akce "S kamínkem na Roskiádu" Vítězný kamínek absolvoval téměř 5 tisíc km celou Evropou. 

Naši Rosku reprezentovali tito soutěžící: Blanka, Jana J., Jitka, Martina, Jirka, Bohouš, Radka, Jana L. a Irena, kteří dovezli celkem 11 medailí. Všem moc gratulujeme a již se těšíme za rok a to již v dřívějším termínu 15. - 17. září 2023.