Podzimní rekondice 2. - 7. 10. 2022 - PASTVINY

10.10.2022 11:53

     Je 2. října 2022 a my přátelé a kamarádi z Rosky Ústí nad Orlicí přijíždíme na Pastviny v Orlických horách. Je před námi podzimní rekondice. 

Léto nám uteklo, podzim je v plném proudu. Příroda je zde krásná, stromy si oblékají pestrobarevné kabáty. Pod nohami šustí listí, jako stránky starých knih. Jiřičky, které nás na jaře vítají svým švitořením, již dávno odlétly na jih. Příroda utichá, v trávě vykukují kloboučky různých hub a hříbků. Červené muchomůrky stojí jako pevné majáky a stráží své místo.

     Rekondice nám začíná nedělním obědem. Pevným bodem naší rekondice je samozřejmě cvičení. První den jsme cvičili na židlích. Zaměřili jsme se 

na posilování svalů pánevního dna, zpevňování a správné dýchání. Poté jsme si odpočinuli při relaxaci. Cvičení jsme trošku více zintenzivnili použitím cvičebních gum.

     Každý den začínáme rozcvičkou, tu si zpestřujeme také zpíváním. Cvičení věnujeme dopolední i odpolední čas. Protahujeme jednotlivé svalové partie.

V pondělí jsme cvičili na podložkách, posilovali jsme svaly kolem páteře. Odpoledne jsme měli ergoterapii, vyráběli jsme svícny. Fantazii se meze nekladly. V úterý jsme svícínky ještě dozdobili a každý si odvezl svůj domů, aby s ním udělal radost své rodině. 

     Ve středu se od rána o nás staraly dámy, které nám přijely udělat pedikúru a pro ženskou část i kosmetiku. Konečně vykouklo sluníčko a tak někteří z nás vyrazili na procházku k přehradě.

     Rekondice utíká. Je čtvrtek, poslední den nabitý programem. Dopoledne jsme cvičili s overabaly. Odpoledne jsme využili pěkného počasí a cvičili jsme venku. Procvičili jsme obličejové svaly, provedli oční cviky, zaměřili se na prsty a dlaň a plosku nohy, kde je mnoho akupunkturních bodů.

Večer za námi přijela paní Irena Valentová, je nadšenou cestovatelkou. Velmi zajímavě nám vyprávěla o cestách po Izraeli a Jordánsku.

     Samozřejmě zde nechyběl ani pan Malík, náš "dvorní" masér. Jeho masáže jsou pro naše tělíčka blahodárné. Rekondice končí, v pátek se rozjedeme do svých domovů. Čeká nás dlouhá zima, doufejme, že ji ve zdraví přečkáme a na jaře se opět setkáme.

     Mějte se fajn, opatrujte se a nashledanou!

 

napsala: Ester Dorušáková