Jarní rekondice 23.4.2016 - 29.4.2016

08.05.2016 08:38

JARNÍ REKONDICE ROSKY ÚSTÍ NAD ORLICÍ

 

Jak říká stará pranostika: „Duben, ještě tam budem“. Ale my Roskaři za kamny nebudeme a pojedeme na jarní rekondici.

Rekondice proběhla v termínu 23.4. – 29.4.2016. Zúčastnilo se nás 23 členů Rosky Ústí nad Orlicí. Všichni jsme se s úsměvem a přátelsky přivítali. Již několikátý rok jsme ubytováni v útulném penzionu Pastviny na Pastvinské přehradě.

Opět nás čekal zajímavý a bohatý program. Stěžejním bodem je pro nás vždy cvičení. Cvičíme různé techniky s různými pomůckami. Po každém cvičení je samozřejmě důležitá relaxace.

Sobotní odpoledne jsme začali protahovacími cviky se správným dýcháním. Po večeři jsme se seznámili s novou členkou a popovídali o tom, co nového se událo v našich životech.

Každý den jsme začínali třiceti minutovou rozcvičkou. Pořádně se rozdýchali a také cvičili se zpěvem. Po snídani se obvykle scházíme v tělocvičně. Tam většinou proběhla nějaká beseda, např. o možnostech v léčbě RS, o nových lécích, alternativní medicíně, o bylinkách, stravovacích návycích aj.

V neděli dopoledne jsme cvičili na židlích, po odpoledním klidu jsme prováděli masážní techniky a posilovali pánevní dno.

V pondělí jsme opět nezaháleli, poctivě cvičili s overbaly, odpoledne vyzkoušeli jógu prstů a cvičili štafety. Těšili jsme se na večer. Přijel za námi pan Biena, amatérský muzikant, který nám hrál známé písně, mnozí se přidali zpěvem i tancem. Kdo má rád hudbu, tak takové chvíle ho pohladí po duši.

Úterní dopoledne začalo besedou o cvičení při RS, poté proběhl kruhový trénink a odpoledne masážní techniky. Navštívila nás opět fyzioterapeutka paní Libuše Částková, která s námi prováděla správné techniky dýchání a cviky s overbaly.

Ve středu k nám zavítala paní Tereza Kellerová – muzikoterapeutka. Seznámili jsme se s netradičními hudebními nástroji, zahráli si na ně a zpívali. Každý zhodnotil, že to bylo příjemné.

Jako každou rekondici, ve čtvrtek nás čekala ergoterapie. Pracovali jsme s tiskátky a zdobili s nimi látkové tašky. Při ergoterapii rozvíjíme jemnou motoriku, což je pro nás Roskaře důležité.

A nastal poslední den rekondice. Zhodnotili jsme celý týden, probrali náměty na podzimní rekondici a ještě si zacvičili jógu. Po večeři jsme se rozjeli do svých domovů.

Každý si odnáší to své, co ho těší. Příjemné vzpomínky zůstanou. Budeme se těšit na podzimní rekondici. Ať všichni prožijeme krásné léto a v září „Nashledanou“!