Jarní rekondice 1. - 7. 4. 2023

09.04.2023 09:52

     Příroda se probouzí do jara. Je 1. dubna a my, členové Rosky Ústí nad Orlicí, se sjíždíme do Pastvin. Je tu krásně, tráva i stromy se začínají zelenat, na louce rozkvétají drobné bílé sedmikrásky, na mezi sasanky. Velmi jsme se těšili, zvládli jsme dlouhou zimu a jsme zde. Čeká nás bohatý program, cvičení, přednášky, relaxace i odpočinek. 

     Každé ráno rozproudíme energii v našem těle rozcvičkou. V neděli jsme si dopoledne poslechli záznam rozhovoru Martiny Kociánové s odborníkem na kyberbezpečnost Luďkem Nezmarem o Evropském prostoru pro shromažďování dat. Každý den dopoledne i odpoledne poctivě cvičíme, protahujeme si jednotlivé svalové skupiny, dbáme na správné dýchání. Cvičíme ve stoje, na židlích, podložkách, s různými pomůckami - overbaly, gumami a míči. V neděli odpoledne proběhla ergoterapie. Protože brzy budou Velikonoce, tak jsme zdobili vajíčka, např. dekupáží.  V pondělí odpoledne jsme si dali pořádně do těla cviky s lany podle Smíška. Ještě druhý den jsme cítili ty namáhané svaly. Večer jsme si poslechli přednášku o Filipínách. Opět nás navštívila paní Irena Valentová, která velmi zajímavě vypráví o svých exotických cestách. V úterý jsme měli přednášku o léčivém konopí a jak nám pomáhá. Ve středu jsme si procvičili kognitivní funkce. Ve čtvrtek nás paní předsedkyně seznámila s plánováním 25. výročí založení Rosky ÚO. 

     Počasí nám moc nepřálo, ale přesto někteří z nás chodili na procházky k přehradě. Nuda mezi námi prostě nemá šanci. Vždy se na rekondici moc těšíme. Další rekondice nás čeká až v květnu 2024. Opět se budeme těšit. Všichni jsme rádi, že se zde zase po roce setkáme. Vznikla mezi námi krásná přátelství, předáváme si životní zkušenosti. 

     Přeji všem krásný čas, opatrujte se a na shledanou na příští rekondici!

 

zapsala: Ester Dorušáková