Celkem šestnácti městy projíždí celorepubliková putovní expedice k 5. ročníku MARS 2015

08.10.2015 09:34

Dobrý den,

tento e-mail si Vám dovolujeme zaslat na základě registrace na tréninkovém portálu mars.brainjogging.cz

Celkem šestnácti městy projíždí celorepubliková putovní expedice k 5. ročníku MARS 2015.

Letos v březnu se po celé republice konal Maraton cvičení pro lidi s roztroušenou sklerózou (RS), kterého se účastnilo více jak tisíc lidí s RS. Na podzim přišel Nadační fond Impuls s novou myšlenkou,najít zbývajících 16 000 lidí, kteří se léčí s RS, ale na letošní Maraton nedorazili. Heslem akce je: "IMPULSU to nedá, 16 tisíc hledá. Až je všechny najdeme, na Maraton zajdeme."

Akce je tedy postavena na čísle 16: trvá 16 dní, má 16 zastávek po celé republice, ujede se 16 set km, aktivně se zapojí 16 pacientů, denně se ujde 16 tisíc kroků (měřených pomocí krokoměru, na podporu myšlenky pohybu jako součást terapie RS).Pacienti a veřejnost se tak mohou dozvětět o myšlenkách Maratonu MaRS, komplexním přístupu k léčbě, aktivitách místních pacientských sdružení (tzv. Rosek) a MS center a sami se budou moci osobně zapojit do pohybové krokovací aktivity.Tato skvělá akce, jež je pořádána hlavně dobrovolníky a vznikla za podpory mnoha partnerů, se uskuteční v době od 28. 9. do 13.10. 2015. Soupis všech měst najdete pod tímto odkazem.

BrainJogging je jedním z partnerů, jež expedici podpořili. Všichni návštěvníci si v rámci workshopu mohou program vyzkoušet pod vedením zkušených odborníků. Mají tedy možnost se o programu dozvědět více a naučit se ho správně používat.

Organizátoři slibují zajímavý program, do kterého se může zapojit celá rodina. V odpoledních hodinách čeká na návštěvníky v každém městě krokovací aktivita s pomocí krokoměru, poté se uskuteční beseda s fyzioterapeuty, psychoterapeuty, lékaři a zástupci pacientských sdružení. Tématem besedy bude hlavně cvičební Maraton s roztroušenou sklerózou MaRS a život s roztroušenou sklerózou a její komplexní léčba. Smyslem akce je, aby se pacienti a jejich blízcí více sdružovali, navzájem se podporovali, nebáli se pohybu a různých aktivit, a aby se také veřejnost dozvěděla více o tom, jak se žije s roztroušenou sklerózou. Jako doprovodný program jsou připraveny ukázky cvičení pod vedením fyzioterepeutů a příběhy lidí, kterým ereska ovlivnila život.

Podívejte se, kdy expedice dorazí právě do Vašeho města a neváhejte se přijít podívat. Vstupné na akci je dobrovolné.

Děkujeme za Váš zájem a přejeme krásné říjnové dny

S pozdravem

Tým BrainJogging